עבודה סמינריונית היא העבודה החשובה ביותר בתואר הראשון ולכן כדאי לדבוק בכללים ולעשות אותה נכון. בהתאם, ישנם דגשים חשובים לכתיבת עבודה סמינריונית שלא כדאי להתעלם מהם, במיוחד אם תרצו לקבל ציון טוב והערכה חיובית של המרצה. חברת סמינר קל ממליצה על כך, כדי לחסוך מכם זמן תיקונים והערות שתצטרכו להתייחס אליהן לאחר החזרת העבודה. כך שעדיף כבר לעשות זאת נכון מלכתחילה, ורצוי עם עזרה.
אז מהם הדגשים?
- לא מומלץ להתחכם ולחפש נושא שאינו רלוונטי לתחום שלכם, רק משום שהוא אופנתי ואתם רוצים להוכיח עד כמה אתם אקטואליים. יש סיבה למה לימודים באקדמיה חוזרים שוב ושוב על נושאים מסוימים שכבר נבדקו ואינם משתנים, משום שהם נשארים נכונים והגיוניים ולכן לא כדאי לוותר עליהם. הגישו עבודה על נושא מובן, ברור ונהיר. זה יכול להיות מקורי בגישה שלו, אבל לא מומלץ לכפור בכל עיקרון.
- הכינו את היקף החומר שלכם מראש, כדי שתוכלו להכין רשימת סדר עדיפויות לארגון הזמן. אין דבר גרוע יותר מאשר להגיע ברגע האחרון ולהתחנן לדחייה במועד ההגשה, ועוד לעשות את זה בצורה גרועה כי לא תכננתם נכון את העבודה שלכם על החומרים. חלקו את העבודה לפרקי זמן קצובים ומסודרים כדי להתעמק בחומר ולהטמיע אותו כראוי.
- לשם כך יש להכין רשימה מסודרת של עיקרי הדברים שתרצו לומר, ועל זה תצטרכו לשבת מעט עם עצמכם לחשוב על הנושא ועל הטענות שלכם. יחד עם עיון בחומרים תוכלו להגיע לרשימת ראשי פרקים שאותם תסדרו לפי מבנה העבודה הנדרש, מבלי להשמיט אף פרק.
- חפשו מקורות ביבליוגרפיים בספריות ולא באינטרנט. מאגרי המידע הטובים ביותר נמצאים אצל הספרניות ועובדות הארכיבים. הן יוכלו לעזור לכם הכי טוב בעזרת הניסיון שלהן. ההכוונה שלהן לא תסולא מפז משום שיש דברים שאינם נרשמים אלא נחרתים בזיכרון בלבד.
בקשו סיוע
אל תהססו לבקש סיוע בארגון החומר ובהבנת המטלות שלכם, כאשר זה הכרחי. עדיף לפנות לחברת סמינר קל כדי לקבל עזרה כשאתם יודעים בדיוק מה עליכם להגיש, ולקבל עבודה סמינריונית עם כל הדגשים שאותם רציתם להבליט.